Završna prezentacija EU – projekta “Osobno mentorstvo u funkciji osamostaljivanja i zapošljavanja mladih “

Svečano je obilježen završetak projekta osobnog mentorstva u petak, 02. rujna 2016. godine. U nazočnosti uzvanika, osoblja Doma, mentora i mentoriranih (mladih) vrlo vrijedne rezultate prezentirala je Nives Radeljić, voditeljica projekta. U 14 mjeseci trajanja projekta čiji je nositelj Udruga SVIMA, a Dječji dom ZAGREB partner, 6 osobnih mentora intenzivno je radilo s 40 mladih korisnika Doma, od kojih je 9 mladih majki.

Ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava izrazila je veliko zadovoljstvo rezultatima projekta i zamolila nazočne predstavnike Ministarstva soc.politike i mladih (pomoćnici ministrice Diana Topčić Rosenberg i Josip Masnić, načelnica Sektora Ana Butković) da kod izrade Zakona o socijalnoj skrbi svakako planiraju uvođenje osobnog mentorstva kao nove usluge. Mladi koji su iz projekta dobili najviše (edukacije, auto škole, osnaživanje, usmjeravanje, dodatne kvalifikacije) u obraćanju nazočnima naglasili su veliko zadovoljstvo vlastitim pozitivnim promjenama, jasnijim perspektivama i izrazili žaljenje što je projekt završen. Predstavili su i film koji su sami snimili u vrijeme boravka na Visu.

Diana Topčić Rosenberg, pomoćnica ministrice, čestitala je na odrađenom velikom poslu, obećala da će nastojati da osobno mentorstvo kao nova usluga bude i u Zakonu te poručila mladima: “Vi možete sve…”.

Galerija