KORISNO

Imate li pitanja za nas?

Evo nekoliko najčešćih pitanja i odgovora.

TEME

POSVOJENJA

Centar nema ovlasti provođenja postupka posvajanja, niti izbora posvojitelja za djecu smještenu u centru.

Potencijalni posvojitelji se trebaju javiti centru za socijalnu skrb prema svom mjestu prebivališta, koji će utvrditi ispunjavaju li uvjete za posvojenje prema Obiteljskom zakonu, te o tome napisati izvješće.

Nakon psihosocijalne obrade, potencijalni posvojitelji od strane CZSS biti će upisani u Registar posvojitelja. U Registar imaju uvid svi centri za soc.skrb u RH. Centar djeteta iz Registra bira kojim će posvojiteljima ponuditi mogućnost posvojenja djeteta o kojem skrbe. Kad centar za socijalnu skrb izabere posvojitelje za dijete smješteno u domu, uputit će ih u dom na upoznavanje s djetetom.

Uloga centra je da posvajateljima osigura druženje s djetetom, da ih upozna s djetetovim zdravstvenim i psihofizičkim statusom, na raspolaganju im je stručna pomoć i savjetovanje liječnika pedijatra, psihologa, socijalnog radnika, odgajatelja, med.sestre i drugih članova stručnog tima.

DONACIJE

Za djecu od 0 – 21 godinu može se donirati odjeća, obuća, igračke, školski pribor, kozmetika, tehnički uređaji (TV, DVD, CD playeri, play station i dr.).

Može se sponzorirati ili organizirati ljetovanje, zimovanje, izleti, odlazak u kino, na koncerte, sportske događaje i sl.

Može se financirati dodatni terapeutski rad s djecom (psihoterapija, fizikalna terapija, aromaterapija i sl.).

Može se uplatiti za neku od potreba Centra ili pojedinog djeteta financijska pomoć na račun Doma: IBAN: HR0323900011100013767. Potrebno je osim broja žiro – računa navesti i svrhu uplate, naziv i adresu Centra za djecu: Nazorova 49, Zagreb.

Svrha uplate: npr: održavanje doma, kupnja dječje odjeće, oprema doma, uplata džeparca za jedno ili više djece i sl.

VOLONTIRANJE

Ukoliko želite biti volonter u Centru u Nazorovoj ili podružnicama, trebate se javiti stručnim osobama zaduženim za rad s volonterima, koje će vas upoznati s načinima volontiranja i obvezama, potrebnoj dokumentaciji i dr.

  • Nazorova: Mateja Mandić, dipl.soc.radnica, tel. 4821702 
  • Podružnica Laduč: Dijana Miloš, dipl.soc.radnica , tel. 3395765
  • Podružnica A.G.Matoš: Đurđa Ćaćić, predstojnica, tel. 3695482 ili 3697535
  • Podružnica I.G.Kovačić: Sandra Hajtok Marić, dipl.soc.radnica , tel. 4834536
  • Stambena zajednica:   Iva Kelemen, odgajateljica, 0915601706